برای ریشهکن ساختن فساد اداری، جامعه نیازمند انسجام و بسیج عمومی علیه آن است

این مسأله را خواجه عبدالحق احمدی معاون لوی څارنوال در امور مبارزه با اداری در برنامۀ آموزشی«مبارزه با فساد اداری» که از سوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با همکاری لوی څارنوالی و سکرتریت ویژۀ مبارزه علیه فساد اداری که امروز سه شنبه ۱۲ قوس سال ۱۳۹۸ خورشیدی، در انستیتوت تکنالوژی معلوماتی آن وزارت راه اندازی شده بود، ارایه کرد.
در این برنامه محمدفهیم هاشمی سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، فضل سلطان صافی رئیس مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، یما ترابی رئیس سکرتریت ویژۀ مبارزه با فساد اداری و برخی دیگری از رؤسای لوی څارنوالی حضور داشتند.
خواجه عبدالحق احمدی معاون لوی څارنوال در امور مبارزه با فساد اداری، در این برنامه گفت که برای ریشهکن ساختن فساد اداری، جامعه نیازمند انسجام و بسیج عمومی علیه آن میباشد. به باور وی، موجودیت فساد اداری حاکمیت قانون را تضعیف ساخته، هیچگاه یک جامعه به توسعۀ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی دست نخواهد یافت و این پدیده باعث حیف و میل داراییهای عامه خواهد شد.
آقای احمدی در ادامه گفت: "از بین بردن فساد اداری وظیفۀ هر فرد جامعه و کارکنان دولتی است و تمام افراد باید در امر مبارزه با این پدیده با کمال شهامت مبارزه نمایند." به گفتۀ وی، در چند سال اخیر دولت جمهوری اسلامی افغانستان در امر مبارزه با فساد اداری اجماع جهانی را ایجاد کرده است. به قول وی، الحاق دولت افغانستان به کنوانسیون فساد اداری، تدوین استراتیژی ملی مبارزه با فساد اداری، انفاذ قانون مبارزه با فساد اداری و کود جزا قدمهای مؤثری است که دولت جمهوری اسلامی افغانستان، در امر مبارزه با فساد اداری برداشته است.
به باور آقای احمدی، لوی څارنوالی در خط مقدم مبارزه با تمام جرایم به ویژه جرایم فساد اداری قرار داشته و در این راستا قربانیهای زیادی داده است. به گفتۀ وی، در این اداره اصلاحات بنیادی آمده که ایجاد معاونت لوی څارنوالی در امور مبارزه با فساد اداری و څارنوالی اختصاصی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، از اقدامات ارزشمند در امر مبارزه با این پدیده به شمار میرود.
معاون لوی څارنوالی در امور مبارزه با فساد اداری در ادامه روی همآهنگی و همکاری میان لوی څارنوالی و سایر ادارات دولتی در امر مبارزه با فساد اداری، تأکید کرده گفت که لوی څارنوالی به تمام قضایای فساد اداری، رسیدگی جدی مینمایند.
در همین حال محمدفهیم هاشمی سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، در این برنامه گفت که برای ریشهکن ساختن فساد اداری در این وزارت متعهد بوده و گامهای عملی را نیز برای از بینبردن این پدیده آغاز کرده است. به گفتۀ آقای هاشمی، مبارزه با فساد اداری تنها در این وزارت محدود نبوده و برای شفافیت و حکومتداری الکترونیکی در سطح حکومت نیز تعهد جدی دارد.
آقای هاشمی در ادامه گفت: "وعدۀ ما به مردم افغانستان، یک سیستم حکومتی مؤثر و شفاف است که یکی از راههای خوب مبارزه با فساد اداری، استفاده از تکنالوژی است." به گفتۀ وی، این وزارت با تمام ادارات دولتی در راستای سیستم حکومتداری دیجیتلی همکار میباشد.
در همین حال یما ترابی رئیس سکرتریت ویژۀ مبارزه با فساد اداری، در این برنامه گفت که سکرتریت ویژۀ مبارزه با فساد اداری با تمام ادارات همکار بوده و این سکرتریت میتواند زمینۀ بهتر همکاری را میان ادارات ایجاد نمایند.