برنامۀ معرفی دومین سند ملی صلح و انکشاف افغانستان و انکشاف پلان تطبیقی لوی څارنوالی برگزار شد

این برنامۀ دو روزه از سوی ریاست پالیسی، پلان و نظارت لوی څارنوالی به همکاری وزارت مالیه، روز سهشنبه ۲۱ دلو سال ۱۳۹۹ خورشیدی با حضور قیس باوری مرستیال لوی څارنوالی در امور مبارزه با فساد اداری، برخی از رؤسای این اداره و وزارت مالیه در تالار انستیتوت آموزشهای مسلکی راه اندازی شد.
قیس باوری مرستیال لوی څارنوالی در امور مبارزه با فساد اداری، راه اندازی این برنامه را مهم عنوان کرده و از همکاری وزارت مالیه در این راستا ابراز قدردانی کرد.
آقای باوری روی مبارزه با فساد اداری تأکید کرده گفت که لوی څارنوالی در راستای مبارزه با فساد اداری متعهد بوده و این اداره آن را از مسوولیتهای ملی و بینالمللی خویش میداند.
در همین حال رحیمالله صافی رئیس پالیسی، پلان و نظارت لوی څارنوالی هدف از راه اندازی این برنامه را معرفی دومین سند چارچوب ملی صلح و انکشاف افغانستان عنوان کرد. به گفتۀ وی، در این برنامه در مورد شاخصهای که مرتبط به این اداره باشد، به گونۀ مفصل بحث صورت شده و در مورد پلان تطبیقی آن انکشاف صورت خواهد گرفت.
به گفتۀ آقای صافی، لوی څارنوالی در عرصۀ اصلاحات و مبارزه با فساد اداری پیشقدم بوده و در این عرصه در بخشهای مختلف دستآوردهای اساسی داشته و متعهد به تعهدات ملی و بینالمللی میباشد.
وی در ادامه روی دسترسی مردم به اطلاعات و معلومات تأکید کرده گفت: "لوی څارنوالی تمامی فعالیتها، اجراآت و دستآوردهای خویش را با مردم و رسانههای شریک ساخته و در این عرصه پیشقدم میباشد." به باور وی، لوی څارنوالی یکی از مهمترین ادارۀ دولتی بوده که در امر مبارزه با فساد اداری در خط نخست قرار دارد.
به گفتۀ وی، لوی څارنوالی در کنار چارچوب تعهدات ملی صلح و انکشاف افغانستان، در اسناد مهم ملی و بینالمللی دیگری نیز متعهد بوده و در عرصۀ تطبیق آن اصلاحات جدی را روی دست گرفته که در نتیجۀ آن دولت جمهوری اسلامی افغانستان، توانست در کنفرانسها و بحثهای بینالمللی جلب حمایت نمایند.
از سوی دیگر عندلیب مشتری رئیس تحلیل پالیسیها و برنامههای اقتصادی وزارت مالیه، از لوی څارنوالی به منظور راه اندازی این برنامه به عنوان اولین نهاد دولتی که در این عرصه پیشقدم شده و برنامه را روی دست گرفت، ابراز قدردانی کرده و افزود که کمکهای جامعۀ بینالمللی در کنفرانس جینوا مشروط بوده و در این عرصه باید توجه جدی صورت گیرد. به گفتۀ وی، این وزارت مکلف است تا در هر دو ماه از پیشرفت و تطبیق تعهدات خود به رهبری دولت و جامعۀ بینالمللی گزارش دهد.
به باور آقای مشتری، کشورهای کمککننده به افغانستان در کنفرانس جینوا در امر مبارزه با فساد اداری تأکید کرده و این در اولویت کاری دولت جمهوری اسلامی افغانستان قرار دارد. به گفتۀ وی، لوی څارنوالی در عرصۀ اصلاحات، مبارزه با فساد اداری، افزایش دسترسی مردم به عدالت، منع خشونت علیه زنان و سایر موارد پیشرفتها و دستآوردهای زیادی داشته است.
گفتنی است که رئیس تحلیل پالیسیها و برنامههای اقتصادی وزارت مالیه، به گونۀ مفصل پرزنتیشن دومین سند چارچوب ملی صلح و انکشاف افغانستان (ANPDF 2)، را برای اشتراککنندگان ارائه نمود.
قرار است ریاست پالیسی، پلان و نظارت لوی څارنوالی برنامههای مشابۀ آگاهیدهی را برای کارمندان به منظور انکشاف پلانهای تطبیقی به سطح زونهای ولایات نیز راه اندازی نمایند.